Ředitel Slováckých strojíren Jiří Rosenfeld podpoří Domácí hospicovou péči

Velké pochopení a vstřícnost vůči potřebným projevil generální ředitel Slováckých strojíren a.s., Uherský Brod, Ing. Jiří Rosenfeld, CSc., když přislíbil finanční podporu pro nově vznikající službu Oblastní charity Uherský Brod – Domácí hospicovou péči.

Ředitel Oblastní Uherský Brod Ing. Mgr. Petr Houšť, MBA, navštívil ředitele Jiřího Rosenfelda ve čtvrtek 27. října. „Pana ředitele jsem seznámil s novinkami naší Charity a popsal mu podrobnosti ohledně zaváděné Domácí hospicové péče, která v našem regionu chybí. Jsme velmi vděční za to, že se pan ředitel Rosenfeld rozhodl tuto naši službu podpořit,“ podotkl ředitel uherskobrodské Oblastní charity Petr Houšť.

„Práci brodské Charity dobře znám a jsem přesvědčen, že služby této organizace jsou lepší než práce některých jiných poskytovatelů sociálních služeb.  Proto jsem se rozhodl podpořit i Domácí hospicovou péči, kterou považuji za velmi užitečný a potřebný krok vůči těžce nemocným lidem,“ vysvětlil své rozhodnutí podat Charitě pomocnou ruku, ředitel Slováckých strojíren Jiří Rosenfeld.

Domácí hospicová péče bude nepřetržitě, a to po celý rok k dispozici onkologicky nemocným pacientům v terminálním stadiu a také jejich rodinám. „V současné době žádná pojišťovna tuto službu neproplácí, proto s žádostí o její podporu oslovujeme nejrůznější nadace, nadační fondy a regionální podnikatele,“ poznamenal ředitel Oblastní Charity Uherský Brod Petr Houšť.

Oleg Kapinus

Pracovník pro PR a fundraising