Přímé přenosy bohoslužeb od 19. do 26. prosince 2016

Všem těm, kdo se nemohou zúčastnit mše svaté v kostele a chtěli by se připojit alespoň prostřednictvím televize nebo rozhlasu, nabízíme přehled bohoslužeb, vysílaných v následujících dnech přímým přenosem v Televizi Noe, Radiu Proglas, České televizi a Českém rozhlasu.

Televize Noe zve své diváky k bohoslužbě ve středu a pátek od 12.05 hodin, uskuteční se v kapli ostravského studia Telepace. V sobotu od 21.30 hodin přinese stanice mši svatou z vigilie slavnosti Narození Páně, kterou bude ve svatopetrské bazilice v Římě celebrovat papež František. V neděli od 10.00 hodin nabídne přímý přenos bohoslužby u příležitosti slavnosti Narození Páně z kostela sv. Bartoloměje v Kravařích a v poledne pak požehnání Svatého otce „městu a světu, Urbi et orbi. V pondělí, o svátku sv. Štěpána, odvysílá Noe v 10.00 hodin mši svatou z kostela sv. Marka v Ostravě-Heřmanicích.

V nabídce Radia Proglas jsou mše svaté zařazeny v úterý, čtvrtek a pátek v 18.00 hodin, v tomto týdnu budou přenášeny ze studia Proglasu, pražského kostela Panny Marie Sněžné a českobudějovického kostela sv. Vojtěcha. Na Štědrý den od 22.00 hodin stanice nabídne přímý přenos půlnoční mše svaté z duchovního centra v Brně-Lesné. Nedělní bohoslužba na Proglasu začíná v 9.00 hodin a tentokrát bude přenášena z kostela Panny Marie Pomocnice v Olomouci, v 11.55 také Proglas odvysílá papežské požehnání Urbi et orbi. A od 9.00 hodin bude přenášena bohoslužba i v pondělí, o svátku sv. Štěpána, tentokrát z kostela sv. Augustina v Brně. Každý pátek se po 15. hodině lze připojit ke Korunce k Božímu milosrdenství, každou neděli od 18.30 hodin k modlitbě rodin. Během týdne zve Proglas i k modlitbě radostného růžence: v pondělí a středu od 18.00 hodin, v úterý a pátek od 22.30 hodin a v sobotu ve 20.30 hodin.

Česká televize nabídne na svém druhém programu na Štědrý den půlnoční mši svatou z katedrály Božského Spasitele v Ostravě, kterou bude slavit ostravsko-opavský biskup František Václav Lobkowicz. V neděli od 11.55 pak začíná přímý přenos papežského požehnání.

Český rozhlas odvysílá na Štědrý den bohoslužbu z kostela Nejsvětějšího Salvátora v Praze na Starém Městě. Přesně od půlnoci ji zde bude sloužit Mons. Tomáš Halík a přímý přenos si lze pustit na stanici ČRo Vltava.

Televize Noe

středa 21. 12., 12.05: mše svatá z kaple Telepace

pátek 23. 12., 12.05: mše svatá z kaple Telepace

sobota 24. 12., 21.30: vigilie slavnosti Narození Páně z baziliky sv. Petra v Římě

neděle 25. 12., 10.00: mše svatá z kostela sv. Bartoloměje v Kravařích

- 12.00: požehnání Urbi et orbi

pondělí 26. 12., 10.00: mše svatá z kostela sv. Marka v Ostravě-Heřmanicích

Radio Proglas

úterý 20. 12., 18.00: mše svatá ze studia Proglasu za posluchače a přátele

čtvrtek 22. 12., 18.00: mše svatá z kostela Panny Marie Sněžné v Praze

pátek 23. 12., 18.00: mše svatá z kostela sv. Vojtěcha v Českých Budějovicích

sobota 24. 12., 22.00: mše svatá z duchovního centra v Brně-Lesné

neděle 25. 12., 9.00: mše svatá z kostela Panny Marie Pomocnice v Olomouci

- 11.55: papežské požehnání Urbi et orbi

pondělí 26. 12., 9.00: mše svatá z kostela sv. Augustina v Brně

Každý pátek se po 15. hodině lze připojit ke Korunce k Božímu milosrdenství, každou neděli od 18.30 hodin k modlitbě rodin. Stanice během týdne vysílá také modlitbu radostného růžence: pondělí 18.00, úterý 22.30, středa 18.00, pátek 22.30, sobota 20.30.

Česká televize

sobota 24. 12., 24.00 hodin, ČT2: půlnoční mše svatá z katedrály Božského Spasitele v Ostravě, slouží ostravsko-opavský biskup František Václav Lobkowicz

neděle 25. 12., 11.55 hodin, ČT2: papežské požehnání Urbi et orbi

Český rozhlas