Pracovníci NDC Uherský Brod našli klientovi nové bydlení

V úterý 24. října přijeli pracovníci Nízkoprahového centra (dále jen NDC) sv. Vincence v Uherském Brodě s jedním z klientů této služby na návštěvu Komunitního domu pro seniory v Bystřici pod Hostýnem.

Cílem bylo zjistit možnosti pro umístění tohoto klienta do Komunitního domu. „Prohlídku bytů nám zajistil majitel objektu, pan Pavel Mráček. O tento způsob komunitního bydlení je velký zájem, a z 18 bytů jsou v současné době volné už jen čtyři byty. Klientovi se tento typ bydlení velmi líbil, a počátkem roku 2018 by se měl do Komunitního domu pro seniory nastěhovat,“ upřesnila pracovnice brodského NDC Veronika Bartončíková.

Na návštěvu do Komunitního domu pro seniory přijel i ředitel Oblastní charity Uherský Brod, pan Petr Houšť. Zajímal se o provoz Komunitního domu, volné byty a o způsoby navrácení klientů do běžného způsobu života.

Návštěva jednoho z klientů a jeho zařazení mezi obyvatele bystřického komunitního domu není jediným úspěchem NDC v Uherském Brodě. Letos se pracovníkům této služby podařilo zajistit vlastní bydlení už čtyřem klientům.

Veronika Bartončíková,

sociální pracovnice NDC sv. Vincence Uherský Brod