Poděkování všem lidem s dobrým srdcem, přátelům azylového domu.

Jaro už je v plné síle a my můžeme konstatovat, že nejen v období Vánoc, které jsou pro obdarovávání druhých příznačné, přichází do našeho Azylového domu lidé s dobrým srdcem.

Po Velikonocích přicházely maminky, aby mezi ubytované děti přinesly a podělily se o vykoledovanou výslužku svých dětí. Ubytované děti mnohdy nemají v blízkém okolí své příbuzné, které by navštěvovaly a nemají takové možnosti si vykoledovat sladkou výslužku, jako mají děti z úplných rodin, které nejsou postihnuty domácím násilím či jinými nástrahami života. Všem těmto maminkám, ale zajisté i dětem, které se s našimi dětmi z azylového domu o vykoledované laskominy podělily, mnohokrát děkujeme.

Také ale ostatní lidé přichází do našeho zařízení, aby se podělili o výbavičky pro naše nejmenší, kočárky, ohrádky či ošacení jak pro děti, tak pro dospělé. V posledních dnech jsme však nuceni přijímání velkých darů omezit a to z kapacitních důvodů. Půda, na které byly doposud kočárky, ohrádky, postýlky nebo vajíčka či autosedačky pro případ potřeby uskladněny, musela být z důvodu havarijního stavu střechy vyklizena a v současné době nemáme dost skladovacích prostor. Přijmout můžeme opravdu jen to, co maminky momentálně potřebují. Děkujeme za pochopení.

Za kolektiv azylového domu sociální pracovnice

Mgr. Pavla Levitová, DiS.