Pečení perníčků ve Strání

Příjemnou aktivitu související s blížícími se vánočními svátky připravili pro klienty Domu s pečovatelskou službou ve Strání pracovníci Centra seniorů Uherský Brod.

Pro klienty připravili těsto, vykrajovátka, válečky a další potřebné věci k pečení, aby se senioři mohli vrátit do dob, kdy sami pekli cukroví pro své blízké. Senioři sami rozváleli těsto a pomocí vykrajovátek vytvořili perníčky, které pak naskládali na plech. Někteří potřebovali asistenci pracovníků Centra seniorů více a někteří méně, ale všichni se zapojili a užili si sváteční atmosféru. Pomocí této činnosti byla podpořena funkce jemné motoriky seniorů a schopnost spolupráce. Při práci všichni poslouchali koledy, zpívali je a povídali si. Na závěr pracovníci Centra seniorů připravili vánoční čaj s ovocem, ke kterému senioři ochutnali upečené perníčky. Radost v očích účastníků aktivizace byla upřímná a všichni se cítili jako součást jedné velké rodiny.

Simona Vrba,

sociální pracovnice Centra seniorů Uherský Brod