Operní zpěvák Adam Plachetka uchvátil Strání aneb večer plný dobrých skutků

Potlesk vestoje, nadšené i dojaté tváře – tak ocenili návštěvníci vystoupení světové operní hvězdy Adama Plachetky, pěveckých sborů S.E.N., Netáta, a cimbálové muziky Strýci ve Strání. Benefiční koncert se uskutečnil ve čtvrtek 17. května na Zámečku ve Strání.

„Jsme velmi rádi, že pan Plachetka, který je basbarytonistou Vídeňské státní opery, přijal naše pozvání vystoupit v programu, a zazpíval slavné operní árie bez nároku na honorář. Navíc poskytl do této benefiční akce své hudební nosiče a celou částku z jejich prodeje věnoval do výtěžku koncertu,“ poznamenal hlavní organizátor akce, ředitel Oblastní charity Uherský Brod, Petr Houšť. První muž brodské Charity zároveň dodal, že výtěžek akce ve výši 55 tisíc korun poslouží pro podporu Pečovatelské služby Strání.

Věhlasnému umělci Adamu Plachetkovi, kterého hudební svět právem řadí mezi nejuznávanější operní pěvce, jsou však hvězdné manýry naprosto cizí a se svou přirozenou skromností svou účastí na koncertě ve Strání komentoval slovy: „Jsem přesvědčený, že pomáhat potřebným je správné, proto jsem nabídku na koncert ve Strání přijal velmi rád.“

Český pěvec uchvátil zaplněný sál ve Strání nejen svým pěveckým uměním, ale i nadhledem, hereckým talentem, a bezprostředností. „Už teď vím, že vystoupení pana Plachetky bude pro mě zážitkem na celý život. Ohromilo mě jeho hudební cítění a podání operních árií, a přiznám se, že jsem byla i velmi dojatá,“ ocenila mimořádný hudební zážitek jedna z návštěvnic.

Adam Plachetka sklízí úspěchy po celém světě. „Pan Plachetka pravidelně koncertuje například ve Vídni či New Yorku, o to úžasnější je, že si našel čas na vystoupení ve Strání,“ netajil svou radost ředitel brodské Charity Petr Houšť.

Partnerem akce byla obec Strání, záštitu nad ní převzal hejtman Zlínského kraje Jiří Čunek. Za tuto podporu obci Strání i hejtmanu Zlínského kraje, panu Čunkovi, velmi děkujeme.

Oleg Kapinus,

pracovník pro PR a fundraising,