Mše svatá a Den matek v Charitním domě ve Slavkově

Ve středu 23. 5. jsme se těšili na společné prožití mše svaté.  Jak bývá zvykem, mše svaté se zúčastnily nejen obyvatelky z CHD, ale i obyvatelky Slavkova.

Během mše sv. jsme si díky liturgickým textům připomněli, že bychom si neměli plánovat svůj život bez pokory k Bohu. Nikdo z nás neví, jak dlouhý čas je mu vyměřený na zemi. O. Hofírek však upozornil na „nebezpečí“ opačné - zvláště u starších lidí, nebo u lidí, kteří prožívají tragické období. Tito lidé často nechápou, proč si je už Bůh nevezme k sobě, proč není ukončeno jejich trápení… Pokora k Bohu se však spíše projeví v kladení si otázek: „Jaký plán má Bůh s mým životem tady na zemi?“  „Čím mohu být užitečný pro druhé?“

Stejný den nás čekala ještě jedna milá návštěva, a to děti ze zdejší mateřské školky. Ty si pro potěšení a připomenutí Dne matek připravily pro všechny zúčastněné maminky krátké pásmo básniček a písniček. Těm nejstarším maminkám pak předaly krásné vyrobené kytičky z papíru.

Díky dobrému počasí jsme mohli připravit a prožít tyto pěkné chvíle venku. Chceme tímto poděkovat o. Hofírkovi, všem dětem a paní učitelce, která s dětmi pásmo připravila.

DSCN3618DSCN3625