Metodika implementácie, dokumentovania a vyhodnocovania opatrení podmienok kvality.

Dne 5. 6. 2018 jsme se tentokrát v rámci projektu Vzájemnou spoluprací ke zkvalitňování služeb vydali na návštěvu kolegů do Domova pokojnej staroby v Cíferi.

Trnavská arcidiecézní charita poskytuje široké spektrum sociálních služeb, mezi které patří také domov pro seniory („zariadenie pre seniorov“) v Cíferi poblíž Trnavy.

Domov pokojnej staroby je zařízení sociálních péče s celoročním pobytem a s celkovou kapacitou 39 klientů.

Vzdělávání proběhlo ve společenských prostorách Domova a provázela nás jím paní Mgr. Katarína Pažítková, manažerka rozvoje sociálních služeb. Protože bylo krásné počasí, měli jsme možnost využít i venkovní pergoly, kde nám chvíli času věnoval i pan ředitel Ing. Miroslav Dzurech. Opět jsme měli možnost porovnávat sociální činnost v Česku a na Slovensku a inspirovat se tak jinými přístupy (např. v aktivizacích pro seniory).

Celé setkání jsme strávili v příjemném prostředí našich milých přátel z Trnavské charity, za což jim velmi děkujeme.