Lidem bez domova pomáháme již dva roky.

Noclehárna Uherský Brod „oslavila“ letos koncem ledna druhé výročí svého vzniku. Za uplynulé dva roky využilo našich služeb téměř sto lidí, kteří přišli z různých důvodů o střechu nad hlavou.

Jsme často jediní, kdo těmto lidem může nabídnout bezpečné přenocování v čistotě a teple. Naši klienti mají k dispozici dva sprchové kouty, 16 postelí, z toho 4 v ložnici pro ženy a společný prostor, kde mohou sledovat televizi. Na noc má každý k dispozici uzamykatelnou skříňku, kam si může dát své šaty, tašky apod. Naši noclehárnu v ulici Vazová v Uherském Brodě v minulém roce nenašli pouze klienti, ale také několik hodných lidí, kteří chtěli lidem bez domova pomoci v jejich nelehké životní situaci. Chci tímto moc poděkovat lidem, kteří přišli a přinesli třeba tašku rajčat s tím, že mají dobrou úrodu nebo s ošacením, které přijde vždy vhod. Jedna paní dokonce přinesla výslužku ze svatby své dcery a tak si naši klienti pochutnali na svatebním cukroví a o vánocích k nám přišel pán s velikou domácí vánočkou a tácem s vánočním cukrovím. Je to moc hezký pocit, když člověk vidí, že jsou mezi námi hodní lidé ochotní pomáhat lidem v nouzi. Chci za pomoc a spolupráci poděkovat nejen těmto lidem, ale také spolupracovníkům z Oblastní charity Uherský Brod, pracovníkům Odboru sociálních věcí Města Uherský Brod i Městské a Státní policii.

Pavel Janča, vedoucí Noclehárny Uherský Brod