Komisaři soutěže Vesnice roku 2017 se ve Slavkově seznámili také s prací brodské Charity

Komisaři soutěže Vesnice roku 2017, kteří v rámci odborných kritérií posuzují také některé obce uherskobrodského regionu, zavítali ve středu 7. června do Slavkova.

Kromě jiných posuzovaných oblastí z činnosti obce se seznámili také s prací Oblastní charity Uherský Brod, která ve Slavkově provozuje Charitní dům sv. Petra a Pavla, což je domov pro seniory. „Komise si prohlédla naše zařízení, a také expozici s dokumenty a fotografiemi o historii a nedávné rekonstrukci Charitního domu ve Slavkově. Tato výstava byla součástí komplexní prezentace obce ve slavkovské sportovní hale,“ upřesnila vedoucí Charitního domu Slavkov Bohumila Grebíková.

Okruh posuzovaných témat a oblastí ze života obcí je velmi různorodý. Zahrnuje například společenský život, podnikání, aktivity občanů, stavební a další investice, občanskou vybavenost a úspory energií, péči o veřejná prostranství, přírodní prvky a zeleň a mnohé další. V letošní soutěži se o titul Vesnice roku 2017 utká celkem 200 obcí. Výsledky soutěže budou vyhlášeny 16. září.

Oleg Kapinus

Pracovník pro PR a fundraising