Koledy zpívali se senátory i zástupci brodské Charity

Projevy o významu a poselství Tří králů, společné zpívání koled i štědré příspěvky do pokladničky věhlasných mudrců, tak vypadalo dopoledne 9. ledna v prostorách Senátu.

Tradiční Tříkrálové snídaně, která se v Senátu konala v pořadí poosmé, se zúčastnila řada senátorů, poslanců, ale i zástupci církve, Charit, profesoři, vědci, umělci, a další hosté. K přítomným tak promluvili například biskup plzeňský Tomáš Holub, předseda Senátorského klubu KDU-ČSL a nezávislí Petr Šilar, ředitel Charity ČR Lukáš Curylo, prezident České křesťanské akademie Tomáš Halík a mnozí další. Organizaci akce si vzal na svá bedra senátor a starosta Uherského Brodu Patrik Kunčar.
Brodskou Oblastní charitu zastupoval zástupce ředitele a koordinátor Tříkrálové sbírky na Uherskobrodsku František Bílek a pracovník pro PR a fundraising Oleg Kapinus. „V Senátu jsem prezentoval činnost naší Charity a především služby, které poskytujeme potřebným nad rámec našich pracovních povinností. Jedná se například o Centrum potravinové a materiální pomoci, pomoc při mimořádných událostech, dluhové poradenství, doučování dětí ze sociálně slabých rodin a další,“ připomněl František Bílek, jehož prezentace se setkala s velkým zájmem přítomných.

Oleg Kapinus,

Oblastní charita Uherský Brod