Klientka Centra seniorů: Tvořivé dílničky nás přesvědčily, že stále něco umíme

Výrobu dekoračních předmětů souvisejících s Velikonocemi si ve středu 12. dubna vyzkoušeli i senioři v Korytné, klienti tamní Pečovatelské služby. O týden předtím si podobnou zábavu užili klienti Domu s chráněnými byty v Bánově. Akci pořádalo, stejně jako v Bánově, Centrum seniorů Uherský Brod spolu s dalšími dobrovolníky. Lektorsky se o průběh dílniček postarala profesionální floristka Markéta Kapinusová.

„Bylo to pro nás příjemné zpestření dne. Jsem ráda, že Centrum seniorů opět připravilo další ze zajímavých a nápaditých akcí. Společně jsme zavzpomínali na Velikonoce v době našeho mládí, i na recepty, které se k tomuto svátku váží. A také jsme zase trochu rozhýbali prsty i mysl. Mohu říct, že jsem se díky tvořivým dílničkám a setkání s dalšími klienty a pracovníky Centra seniorů a dobrovolníky nabila novou energií, která mi už občas schází. Byla bych pro to, aby se takové akce konaly třeba každý týden. Taková akce má pro nás mimořádný smysl, mohli jsme si vyzkoušet, že stále něco dokážeme. A bylo vidět, že dílničky paní lektorka velmi dobře a důsledně připravila,“ poznamenala jedna ze zúčastněných seniorek, paní Jarmila Sedláčková.

Spokojena byla i vedoucí Pečovatelské služby Korytná Jitka Chvílová. „Dílničky byly bezvadné, ráda bych poděkovala Centru seniorů a lektorce za jejich snahu. Na účastnících bylo znát, jak dokáží být aktivní a jak jsou mnohdy, i přes pokročilý věk a své nemoci, zruční,“ podotkla Jitka Chvílová.

Velikonočních dílniček v Korytné se zúčastnily, podobně jako řady podobných akcí uherskobrodské Charity, také ředitelka hypermarketu Tesco Uherský Brod paní Pavlína Butorová a personální manažerka téhož marketu, paní Olga Málková. Klientům Domu s chráněnými byty přivezly bohaté občerstvení v podobě ovoce a při dílničkách obě dámy klientům s výrobou pomáhaly.  „Na dílničkách v Korytné vládla úžasná atmosféra a já jsem ráda, že jsem se jich mohla zúčastnit. Prožila jsem velmi pěkné a smysluplné dopoledne,“ netajila své nadšení paní Pavlína Butorová.

Oleg Kapinus,

pracovník pro PR a fundraising,