Klienti Charity si užili napětí i humor nad hrou Člověče, nezlob se!

Tradiční, v pořadí 10. ročník „celocharitního“ turnaje ve hře „Člověče, nezlob se!“ se uskutečnil v úterý 6. září v Horním Němčí. Účastníky turnaje byli nejen senioři a další klienti Charity a jejich rodinní příslušníci a přátelé z Uherskobrodska, ale také klienti několika dalších Charit v regionu. „Jak víme z reakcí účastníků, na tento turnaj se klienti každoročně velice těší. Letos nám počet hráčů mírně zredukoval zájezd na pouť na Svatý Hostýn, i tak se ale nad herními plány sešly více než čtyři desítky nadšených hráčů,“ poznamenal ředitel Oblastní charity Uherský Brod Petr Houšť.

Účastníci si hru skutečně užívali, nebyla nouze o zapálené komentáře, zdravé hašteření a dohady, především nad „vyhozenými“ figurkami. Nechyběly radostné výkřiky a nadšení vítězících hráčů.

„Doposud jsem nevynechala ani jeden ročník, jsem tady velice ráda. Při hraní se vždy potkám s přáteli a poznávám i nové tváře. Je mi tady vždycky velice dobře, v dobré atmosféře zapomínám na starosti každodenního života a hned je mi veseleji,“ poznamenala s úsměvem jedna z účastnic turnaje, která, jak dodala, si nejen dobře zahrála, ale ocenila i kvalitní občerstvení. Část občerstvení zajistili pracovníci Pečovatelské služby Horní Němčí v čele s vedoucí tamní Pečovatelské služby Markétou Zámečníkovou, stejně jako dort pro vítěze, velkým dílem ale v zajištění pochutin přispěli sponzoři. Zástupkyně jednoho z nich, ředitelka Tesco Stores ČR a.s. Uherský Brod Pavlína Butorová, přijela na turnaj společně se svou kolegyní, personální manažerkou Tesco Stores ČR a.s. Uherský Brod, Olgou Málkovou. S přípravou turnaje, který se kvůli nepříznivému počasí konal v horněmčanském Kulturním domě, dokonce obě dámy vypomohly. „Občerstvení pro účastníky naše společnost poskytla s radostí. A vidím, že jsme udělali dobře. Domnívám se, že je velmi důležité přispívat na užitečné věci. Je zároveň velmi inspirující a povzbuzující vidět, jak se senioři, jejich příbuzní a přátelé u hraní dobře baví,“ poznamenala ředitelka Tesco Stores ČR a.s. Uherský Brod Pavlína Butorová.

První místo v turnaji získala Anežka Gondová (Charita Svaté rodiny Luhačovice), na druhém místě se umístil Jan Bršlica z Charitního domu Nivnice a třetí pozici obsadil Roman Kudláček z uherskobrodské Terapeutické dílny sv. Justiny. Vítězka turnaje obdržela, mimo jiné, dort, který zhotovila paní Lucie Bačková – pracovnice Pečovatelské služby Horní Němčí). Hodnotné ceny si odnesli i hráči z druhého a třetího místa.

Pochutiny a nápoje pro účastníky turnaje poskytli tito sponzoři: Řeznictví a uzenářství KADLČEK s.r.o. Dolní Němčí, TESCO Stores ČR a.s. (pobočka Uherský Brod) a pekařství JAVOR Vlčnov. Za tuto vstřícnost a ochotu sponzorům velmi děkujeme, vynikající potraviny od nich výrazným způsobem přispěly ke kvalitě turnaje a spokojenosti hráčů.

Oleg Kapinus,

Pracovník pro PR a fundraising