Klienti Charitního domu Slavkov na soutěži Vesnice roku 2017

V letošním roce se obec Slavkov zapojila do soutěže Vesnice roku 2017.
Přípravy na tuto soutěž začaly v charitním domě už o den dříve, kdy v rámci aktivizačních činností se naši klienti pustili do pečení vdolečků, které byly určeny členům hodnotící poroty i ostatním návštěvníkům této soutěže. Vůně z čerstvě upečených vdolečků naplnila celý dům a při odpolední siestě pod pergolou hřálo naše klientky nejen sluníčko, ale i pocit z dobře udělané práce.

Následující den nastal dlouho očekávaný okamžik. V odpoledních hodinách jsme převezli několik našich uživatelů do vyzdobené sportovní haly, kde se odehrávalo hlavně dějství soutěže.
Po uvítacím slovu pana starosty Libora Švardaly se představili jednotliví členové poroty. Pak následovalo představení nejrůznějších organizací, které působí na území obce Slavkov. Po závěrečné řeči pana starosty, ve které shrnul všechny aktivity, které se v obci v průběhu roku odehrávají, bylo připraveno malé občerstvení. Naši uživatelé si pochutnali na výborném guláši a pivu, setkali se se svými rodinami a známými.

Cestou zpátky do charitního domu neskrývali své nadšení a radost z možnosti se této akce zúčastnit a být alespoň na okamžik přímo v samotném dění obce, ve které žijí. A jejich rozzářené tváře to dosvědčovaly.

DSCN3512DSCN3514DSCN3515

DSCN3519 (2)148140147