Jednatel firmy Welco Ing. Robert Hnátek: pomáhat je nejen potřebné, ale i radostné

„Pomáhat je nejen potřebné a užitečné, ale i radostné. Vždy, když se rozhodnu podpořit potřebné, říkám svým zaměstnancům, že je to zároveň i jejich pomoc“ – tak hovoří o potřebě pomáhat jednatel uherskobrodské společnosti Welco s.r.o. Ing. Robert Hnátek (na snímku vpravo vedle ředitele Oblastní charity Uherský Brod Ing. Mgr. Petra Houště, MBA).

Při nedávné návštěvě zástupců Oblastní charity Uherský Brod v čele s jejím ředitelem Petrem Houštěm přislíbil této organizaci opětovnou pomoc a souhlasil také s krátkým rozhovorem.

Pane řediteli, přibližte, prosím, v krátkosti historii Vaší společnosti a náplň její činnosti…
Společnost WELCO vznikla v roce 1995  v Uherském Brodě jako dodavatel kvalitních svařovacích materiálů určených především na opravy a renovace s distribucí po celé České Republice a na Slovensko. V průběhu činnosti se zabýváme nejen vývojem, ale i poradenskou činností. V roce 2002 jsme získali zastoupení společnosti CRONITEX, která se zabývá speciálními přídavnými  materiály a strojním zařízením určených především pro opravy nástrojů a forem. Cílem naší společnosti je zajistit profesionální poradenství a dodávky kvalitních materiálů v oblasti svařování a pájení pro údržbu, opravy a renovace.

Přes svou velkou pracovní vytíženost si najdete i prostor pro pomoc potřebným. Brodskou Charitu, ale i řadu dalších organizací, jste podpořil opakovaně. Co je tím impulsem pro tuto Vaši velkorysost?
K brodské Charitě mám dlouhodobější vztah umocněn především vlastní zkušeností a přesvědčením, že práce jejich zaměstnanců a spolupracovníků je potřebná a užitečná. Vítám každou informaci o nových projektech pomoci potřebným a jsem rád, že je mi umožněno alespoň malým příspěvkem patřit společně k těm, kteří tyto projekty podporují.

Za rozhovor poděkoval Oleg Kapinus