Grilování v Charitním domě v Nivnici

V pátek 16. června se počasí moc nevyvedlo. V charitním domě jsme měli už několik týdnů naplánované grilování. Maso bylo nakoupené, naložené,  ale každou chvíli se strhla průtrž mračen. Klienti se na grilování těšili, ale počasí jim bralo chuť jít ven. Nakonec se nám podařilo je příjemně naladit, že přece bude fajn, když nebude pálit slunce a proti chladu se trochu oblečou. Některým se to moc nelíbilo, ale nechali se přemluvit. Nakonec byli rádi, že šli ven.

Grilování začalo více méně podle plánu. Kouř z ohniště s vůní pečeně se nesl nejen venku, ale tlačil se i do domu. První várka hotového masa patřila klientům. Těm, kteří se osobně neúčastnili, personál maso roznesl na pokoje. K tomu se podával chléb a zeleninový salát – báječná kombinace. Všichni si pochutnali. Kdo měl chuť, mohl si pak dát vdoleček nebo jinou sladkost, které se na stole sešly.

Aktivizační pracovnice připravila pro zábavu křížovku. Citát s tajenkou zněl: „Jestli chcete Boha rozesmát, říkejte mu své plány.“

Tradičního grilování se kromě dětí zaměstnanců zúčastnila také bývalá vedoucí CHD paní Gregovská a paní Tomancová.

Kolem šesté hodiny začali odcházet první klienti, ale někteří vydrželi až do půl osmé.

Paní Hamšíková přidala své poděkování.