DNY PAMĚTI: Den otevřených dveří v Denním stacionáři Domovinka

Naše zařízení se každoročně zapojuje k celonárodní připomínce velmi těžkého onemocnění, které bylo objeveno na začátku 20. století, tehdy vzácné a neobvyklé postižení mozku, nazvané později Alzheimerovou chorobou. Dnes ji lze nazvat skrytou epidemií, protože v populaci stále přibývá nemocných a choroba se objevuje již také u mladších věkových kategorií.

Denní stacionář Domovinka je kontaktním místem České alzheimerovské společnosti Praha a s jejich odbornou spoluprací nabízí pomoc našim spoluobčanům, u kterých se projevují příznaky Alzheimerovy demence. I když účinný lék na vyléčení nemoci neexistuje, je možné chorobu odbornou péčí a léky oddálit. Naši klienti přes svůj hendikep prožívají pěkné chvíle naplněné radostí, kontaktem se svými vrstevníky, formou zábavy cvičí paměť a těší se drobnostmi, které přinášejí všední dny. V osamělosti se choroba rychle rozvíjí a ničí osobnost člověka, proto nabízíme rodinám naši odbornou pomoc a možnost pobytu v Denním stacionáři.

Marie Vintrová