Den otevřených dveří v Terapeutické dílně

Naše dílna se rozrostla o další místo působení, a to v Městské nemocnici s poliklinikou Uherský Brod. To byl jeden z důvodů, proč uspořádat Den otevřených dveří. Velkým potěšením pro klienty a nás pracovníky byla ohromná účast. Na akci dorazila téměř stovka lidí a díky spokojeným reakcím se zdá, že letošní Den otevřených dveří nebude zdaleka poslední.

Široká veřejnost, žáci škol i školek si tak mohli prohlédnout naše  pracovní prostředí a především si v dílnách osobně zakusit, jak hračky a výrobky vznikají. Při zhotovování shledali, že ač se to nemusí zdát, takový proces výroby je poměrně zdlouhavý a nesnadný. Co k takové výrobě je nutné mít za vybavení, co je potřeba umět ovládat a zejména kolik úsilí a trpělivosti je zapotřebí při výrobě vynaložit. Pro účastníky bylo připraveno pohoštění, a jako malé poděkování si mohli odnést svůj výrobek domů.

Veronika Buráňová