Charitní drakiáda 2017

V sobotu 14.10. 2017 se konala již tradiční Drakiáda na Hvězdárně v Uh. Brodě. Počasí nám přálo, bylo krásně slunečno a teplo. Jenom téměř nefoukalo, takže se drakům nechtělo moc létat.

Někteří se snažili draky přesvědčit zběsilým během po louce, ale ne všichni draci si dali říci. Pro účastníky jsme měli připraveno i několik drobných rukodělek, takže kdo už vzdal běhání s drakem po louce, přišel si vyrobit Skřítka Podzimníčka, Dýňáka či vlastní sáček bylinkového čaje. Na doplnění energie po náročném běhu jsme si opekli špekáček a strávili chvíle na pozimním sluníčku. Vydařeného odpoledne se zúčastnilo téměř 30 dospělých a přes 20 dětí. Mnohokrát děkuji všem, kteří dorazili a které neodradilo bezvětří, také děkuji všem dobrovolníkům, kteří zdárný průběh Drakiády zajistili, a dík patří také Leošovi z Hvězdárny, že nám umožnil využít nenahraditelného zázemí na nejlepším drakiádovém plácku široko daleko. Díky všem, za rok zase!