Centrum seniorů: letní aktivizace

Činnost centra seniorů probíhá beze změn i během letních prázdnin. Počet seniorů, kterým se snaží naše pracovnice usnadnit těžkosti stáří, se pohybuje kolem čtyřiceti. Kromě pravidelných týdenních návštěv jsme se se skupinkou klientů vypravili do Luhačovic. Po několika letech to byl pro ně výlet někam jinam než k lékaři na kontrolu. Také přibylo starších lidí, kteří se odhodlali aspoň na chvíli zapomenout na pobyt na lůžku a vyrazit s pracovníkem Centra seniorů ven na procházku po vesnici nebo alespoň do altánku na zahradu. Tak jako se tomu například stalo minulý týden v Bánově - Tam probíhalo společné setkání spojené s tréninkem paměti a vzájemné sdílení.

„Každý věk má svou krásu i úkoly“, napsal svatý Jan Pavel II. Kéž je naše služba nápomocná seniorům tyto dvě věci objevovat.