Business Day 2017 – prezentace našeho Dobrovolnického centra

Dne 7.11. jsme společně s dobrovolnicí Kristýnkou vyrazily do Zlína na veletrh pracovních příležitostí Business Day, které pořádalo Job Centrum Univerzity Tomáše Bati.

Veletrh probíhal ve 2 budovách univerzity. Cílem veletrhu bylo zprostředkovat kontakt studentů a absolventů UTB s potenciálními zaměstnavateli. Naše Dobrovolnické centrum tak bylo lehce výjimečné – nenabízeli jsme pracovní příležitost, nýbrž dobrovolnickou činnost. Studenti se u našeho stánku zastavovali, zajímali se a brali si letáčky a vizitky. Někteří možná jen kvůli nálepce na kartičku (účastníci sbírali nálepky na kartičku, která jim pak umožnila např. levnější řízek či účast v soutěži o krásné ceny), ale většina projevila opravdu upřímný zájem. Dvěma účastnicím jsme také přiblížily pracovní možnosti v naší Charitě, bavily jsme se o sociálních službách, o budoucnosti povolání sociálních pracovníků. Veletrh byl skvěle zorganizovaný, péče o nás-vystavovatele byla špičková – tímto velmi děkujeme za možnot se veletrhu zúčastnit!

Jana Haluzová, koordinátorka dobrovolnictví

119133