Brodská Charita poděkovala svým podporovatelům degustací vín

Celkem 40 druhů vín od 40 vinařů z celé Jižní Moravy měli možnost ochutnat návštěvníci IV. Benefiční degustace přívlastkových vín ve Strání. Akce se konala v pátek 21. dubna v prostorách straňanského Zámečku, a to pod záštitou ministra zemědělství Mariana Jurečky a poslance Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR a předsedy Výboru pro evropské záležitosti Ondřeje Benešíka.

„Tuto degustaci, jejíž součástí je i prezentace výrobků regionálních výrobců potravin, kulturní program a další, pořádáme každoročně jako poděkování našim podporovatelům a za účelem podpory některé z charitních služeb. Letos účastníci benefiční degustace podpořili Domácí hospicovou péči Uherský Brod. Velký dík patří také vinařům a výrobcům regionálních potravin, bez jejichž vynikajících produktů by nebylo možné tuto akci uspořádat,“ poznamenal ředitel Oblastní charity Uherský Brod Petr Houšť.

Důvody svého rozhodnutá poskytnout svá vína do benefiční degustace, vysvětlil Stanislav Škrobák z Čejkovic: „Jsem přesvědčený, že práce Charity je velmi důležitá a proto je nutné ji podporovat.  A navíc - podobnou pomoc můžu v budoucnu potřebovat já, nebo některý z mých příbuzných.  Zatím jsem relativně zdravý, ale zdraví je křehká věc. A do budoucnosti nikdo nevidíme,“ poznamenal Stanislav Škrobák.

Pro hosty večera připravili pořadatelé nejen pestrou nabídku vín a pochutin, ale i kulturní program v podobě vystoupení mužského pěveckého sboru S.E.N. ze Strání a cimbálové muziky Strýci z téže obce.

Velké poděkování patří Ministerstvu zemědělství ČR v čele s ministrem Marianem Jurečkou a poslanci PS Parlamentu ČR Ondřeji Benešíkovi za záštitu pro tuto akci, všem vinařům a vinařstvím za vína, všem výrobcům potravin za poskytnutí svých produktů, obci Strání za podporu a všem dalším firmám a jednotlivcům, kteří jakýmkoliv způsobem benefiční degustaci podpořili.

Oleg Kapinus

pracovník pro PR a fundraising