Brodská charita navázala spolupráci s kolegy z Trnavy

Zhruba před rokem se ředitel Oblastní charity Uherský Brod Petr Houšť a jeho kolega ze slovenské Trnavské arcidiecézní charity Miroslav Dzurech dohodli na možnosti navázání spolupráce obou subjektů. Nezůstalo jen u slov.

Ve středu 15. února vyjel z Uherského Brodu plně naložený charitní automobil. „Klientům trnavské Charity jsme vezli paštiky, konzervy, sunar, pleny, jednorázové holicí strojky, pleny a další potraviny a materiální pomoc. Od slovenských kolegů jsme zase obdrželi zánovní, ale velmi zachovalou pračku pro jednu potřebnou maminku s malým dítětem, která nás požádala o pomoc,“ vysvětlil vedoucí Centra potravinové a materiální pomoci v Uherském Brodě František Bílek, který ředitele brodské Charity doprovázel.
Ředitelé obou Charity si vyměnili řadu pracovních zkušeností a nápadů. „Jsem za toto setkání s brodskými kolegy velmi rád. V mnoha ohledech bylo pro mě motivující,“ podotkl Miroslav Dzurech. Spokojenost netajil ani ředitel brodské Charity. „Spolupráce se slovenskými kolegy, ale i dalšími Charitami, je pro nás vítaným přínosem, možností srovnání vzájemných zkušeností a hledání dalších cest v naší práci. A když si ještě vzájemně můžeme vyjít vstříc a pomoci našim klientům, je taková spolupráce dvojnásob užitečná,“ konstatoval Petr Houšť.