Brodská Charita se prezentovala v Trnavě

Představení jednotlivých služeb Trnavské arcidiecézní charity, formou příběhů klientů, prezentace řady neziskových organizací působící v trnavském regionu, bohatý kulturní program pro děti i dospělé – takový byl program akce, která se uskutečnila v pátek 15. června v Trnavě.

Akce se uskutečnila v rámci Národného týždňa charity, který na Slovensku proběhl ve dnech 10.-16. června. Hosty trnavského programu byli i pracovníci Oblastní charity Uherský Brod v čele s ředitelem této organizace Petrem Houštěm. Brodská charita nabídla účastníkům programu nejen představení jejich služeb, ale také občerstvení, výrobky Terapeutické dílny sv. Justiny a bezplatné měření tlaku a cukru v krvi. Zdravotní sestra Oblastní charity Uherský Brod Martina Marečková dokonce pohotově a velmi profesionálně poskytla pomoc jednomu z členů uherskobrodské výpravy, kterého v centru Trnavy postihly zdravotní komplikace.

Oleg Kapinus,

Pracovník pro PR a fundraising