Azylový dům: úspěch v programu Tesco přinese prospěch dětem

Novou, mnohem vzhlednější podobu bude mít v blízkém budoucnu dětské hřiště u Azylového dům pro matky s dětmi v tísni v Uherském Brodě, který provozuje Oblastní charita Uherský Brod. Stane se tak díky úspěchu zástupců azylového domu, kteří projekt na rekonstrukci hřiště letos přihlásili do dárcovského programu společnosti Tesco s názvem „Vy rozhodujete, my pomáháme“.

„Jednotlivé projekty žadatelů jsme představili zákazníkům v prodejnách Tesca. U vchodů do našich prodejen jsme umístili speciální boxy s označením a stručným popisem jednotlivých projektů. Za své nákupy obdrželi zákazníci u pokladny žetony, které pak vhazovali do jimi vybraných boxů a měli tak možnost vybrané projekty podpořit,“ vysvětlila ředitelka hypermarketu Tesco v Uherském Brodě Pavlína Butorová, která zástupcům brodské Charity předala ve čtvrtek 27. dubna v prostorách uherskobrodského Tesca symbolický šek za vítězství v soutěži.

Vedoucí uherskobrodského Azylového domu pro matky s dětmi v tísni Jana Jurásková podotkla, že z výsledků soutěže byla mile překvapená. „Soutěžili jsme s dalšími projekty, které jsou rovněž velmi potřebné. O to víc mě těšilo, když jsem téměř týden co týden nevěřícně sledovala průběžné výsledky. Přestože byly velmi nadějné, celou dobu jsem byla v napětí, jestli náš projekt uspěje. A nakonec se to povedlo. Díky vítězství v projektu budeme moci nechat opravit naše hřiště pro děti a vybavit ho dalšími prvky. Moc tímto děkuji všem, kteří svým hlasem přispěli k dobré věci,“ vzkázala lidem, kteří svými kupony podpořili projekt azylového domu, Jana Jurásková. Ta připomněla, že pro děti jejich zařízení je hřiště jednou z nejúčinnějších terapií. „Děti si nevybírají situace, které musí prožívat, často jsou poznamenáni a traumatizováni těžkými situacemi, se kterými se musí vyrovnávat. Nejlepším lékem na jejich zapomnění je čas, hry a příjemné prostředí. A o to se v azylovém domě snažíme. Z podpory v projektu Tesco ve výši 30 tisíc korun plánujeme opravit stávající vybavení hřiště a také dokoupit herní komponenty na tuto plochu. Bude se jednat o houpačky, bezpečné prolézačky, herní domeček, pískoviště, trampolínu a další vybavení,“ vysvětlila vedoucí azylového domu Jana Jurásková.

Předání symbolického šeku z rukou ředitelky Tesca Pavlíny Butorové se účastnil také senátor a starosta Uherského Brodu Patrik Kunčar. „O projektu Vy rozhodujete, my pomáháme, jsem věděl.  Když jsem pak obdržel za nákupy dvacet jedna žetonů, stál jsem před boxy s označenými projekty a nemohl se rozhodnout, který podpořím. Nakonec jsem žetony rozdělil rovným dílem mezi tři projekty místních organizací,“ prozradil Patrik Kunčar.

Oleg Kapinus,

pracovník pro PR a fundraising