Advent a Vánoce v CHD Nivnice

Adventní dobu jsme na charitním domě prožívali opravdu intenzivně. Nejenže jsme vyráběli vánoční ozdoby spolu s dětmi z družiny, ale uvázali jsme si adventní věnce, napekli vánoční cukroví a s několika koledníky si i zazpívali.

Klientům přišel na Vánoce i do Nového roku popřát osobně i pan starosta. Navštívil nás svatý Mikuláš, Mužáci z Korytné a kytarová skupinka pod vedením Jakuba Smítala.

Největší překvapení nám však připravily děti ze základní školy. S učitelkami se domluvily a nakoupily dárky pro naše klienty na vánoce. Dárky obsahovaly ponožky, mýdla, sprchové gely a různé jiné trvanlivé věci, které navíc byly neutrální, proto je mohl dostat kdokoliv. Děti dárky na charitní dům přinesly ve čtvrtek 21. prosince. Dárků bylo tolik, že se pomalu nevešly pod vánoční stromeček v předsíni. Navštívily obyvatele charitního domu na pokojích a rozdávaly dárky a úsměv s blahopřáním k Vánocům.

Protože bylo dárků opravdu mnoho, některé darujeme ještě v průběhu roku.

Dětem i jejich paním učitelkám srdečně děkujeme, že myslí i na staré a osamělé lidi a do nového roku všem přejeme jen to nejlepší a náruče Božího požehnání.

J.Kubáňová

DSCN2722DSCN2748DSCN2769